Bine v-am găsit la primul meu podcast, Drumul către sine!

Aceasta este o nouă inițiativă pe care doresc să o urmez cu precădere în fiecare zi de sâmbătă seară când aș vrea să împărtășesc cu voi diferite materiale care să vă susțină în drumul personal către sinele vostru autentic și manifestarea asociată în fiecare moment al vieții voastre. 

În acest prim episod vreau să vă povestesc un pic despre tăcere, despre bucuria de a fi și despre alegerea de a fi. Vor fi aproximativ patru minute în care vă propun fiți receptivi la un scurt moment de relaxare și întoarcere către sine.

Tăcerea este de aur precum cuvântul este creație.

Uneori, atunci când liniștea este sunetul care vibrează, sufletul vorbește liber. Să simți înainte de a gândi este libertatea de a fi cine ești în adevăr.

Este un exercițiu pe care îl deprindem cel mai greu după ce am fost obișnuiți să credem tot ce alții ne-au spus că suntem sau că ar trebui să fim – familia, educatorii, societatea, prietenii, colegii, iubiții …

Împovărați de programe și de proiecții, de false modele de succes sau de “reușită in viață”, preocupați să atingem următorul obiectiv, ne lăsam trăiți, riscând să ne pierdem din identitate încet, încet, înaintând spre « maturitate ». Oh, da, sunt și aceia binecuvântați cu un har evident pe care reușesc să îl pună în practică înainte de a-și pune întrebări existențiale. Și pe care îl activează cu pasiune, cu regularitatea bătăilor inimii. Pentru noi ceilalți, inevitabil, întrebările apar. Prin comparație, prin simțirea unui gol interior în cele mai neașteptate momente, prin eșec, prin zilele “mai puțin bune”. Și, uneori, “maturi” fiind, renunțăm să fim cine eram înainte de a ni se fi spus cine trebuie să fim.

Și tot uneori, atunci când liniștea este sunetul care vibrează, sufletul vorbește liber. Să simți înainte de a gândi este libertatea de a fi cine ești în adevăr. Adică cum?

Prin exercițiu. La început – de imaginație. De readucere aminte.

Iți alegi un moment din zi în care poți să petreci timp cu tine însuți fără a fi întrerupt sau preocupat de un proiect anume. Închizi ochii.

Respiri adânc, cu atenția concentrată pe mișcările pieptului tău în timp ce inspiri și expiri din ce în ce mai regulat și devii conștient de bătăile inimii tale.

Îți propui să re(trăiești) o experiență care îți aduce o mare bucurie și în cursul căreia timpul pare că dispare pur și simplu. Ești liber să fii tu însuți, să faci, să spui orice, să te manifești în încredere deplină și fără teama oricărei consecințe a acțiunilor și a vorbelor tale.

În acest moment, ești pe deplin relaxat. Inima îți este ușoară, sufletul îți zâmbește și tresare cuprins de o bucurie fără margini.

Ești precum un copil care poate încerca orice cu mirarea de a descoperi lumea prin joc și încercare. Orice este posibil acum. Ești tot ce vrei și îți permiți să fii. 

Tu cine alegi să fii astăzi?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *